Translate

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

''Ταξίδι Φυγής'', Διαδραστικό Παιχνίδι για τη Μετανάστευση.

     Ένα πρωτότυπο βιωματικό παιχνίδι που μπορεί να αξιοποιηθεί στα πλαίσια της διδασκαλίας! Οι μαθητές μέσα από το διαδραστικό περιβαλλον του παιχνιδιού μπορούν να  έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως μετανάστευση, φυγή, προσφυγιά, να βιώσουν συναισθηματικές καταστάσεις και να διαμορφώσουν τελικά μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα που μας απασχολεί έντονα στις μέρες μας.
http://www.taxidifygis.org.cy/
    ''«Το παιχνίδι «Ταξίδι Φυγής» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13 μέχρι 16 ετών. Μέσω του παιχνιδιού και του συμπληρωματικού υλικού μπορεί να συζητηθεί το θέμα «Πρόσφυγες και Άσυλο» στην τάξη. Αυτό μπορεί να γίνει σε διάφορα μαθήματα, όπως στο μάθημα της γεωγραφίας, πολιτικής αγωγής, θρησκευτικών, λογοτεχνίας καθώς και τέχνης.
Παίζοντας το παιχνίδι «Ταξίδι Φυγής», οι μαθητές μπορούν να ταυτιστούν με τον πρωταγωνιστή του παιγνιδιού, ένα νεαρό πρόσφυγα ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του και αντιμετωπίζει μία σειρά από δυσκολίες και διλήμματα τόσο κατά τη διάρκεια της φυγής όσο και κατά την άφιξή του στη χώρα ασύλου. Με αυτό το βιωματικό τρόπο, ο μαθητής ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας. Στο Δίκτυο Δεδομένων – όπου θα βρείτε επιπρόσθετα κείμενα, πραγματικές ιστορίες προσφύγων, ταινίες μικρού μήκους - οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δίκαιο ασύλου και για την καθημερινή ζωή των προσφύγων.
Στόχος του οδηγού είναι να βοηθήσει τους δάσκαλους να σχεδιάσουν μαθήματα για τις τάξεις τους.
Περιέχει εισηγήσεις για διεξαγωγή αποστολών και συζητήσεων, καθώς επίσης για ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων [role play] στην τάξη.
Εκτός από το «Ταξίδι Φυγής», μπορείτε να βρείτε επιπρόσθετο υλικό (π.χ. ταινίες) καθώς επίσης και πιο πρόσφατες πληροφορίες για θέματα προσφύγων, στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας, www.unhcr.gr (στα Ελληνικά) και www.unhcr.org (στα Αγγλικά)."
Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο
Τ.Θ. 21642, 1590 Λευκωσία
Τηλ. 22 359043
Φαξ. 22 359037
e-mail: cypni@unhcr.org

Για να συνδεθείτε με το παιχνίδι πατήστε στο σύνδεσμο: http://www.taxidifygis.org.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου